Geopark Safari's

Geopark de Hondsrug Aquamarijn is partner van Geopark de Hondsrug, een uniek gebied met internationale erkenning. Van ijstijd tot 21e eeuw, meer dan honderd millenia aardgeschiedenis en 5000 jaar bewoning.

Samen met het Harense bedrijf Natuurpresentaties en enkele andere accommodaties bieden wij vier keer per jaar bijzondere Geopark Safari's. Letterlijk een dag lang "op reis" door het gebied, steeds weer verrassend anders en bijzonder.

Komt u met een groep vergaderen, kamperen of overnachten in onze accommodatie? Deze activiteiten zijn op bijna elk gewenst moment ook voor u aan te bieden.

Minimum groepsgrootte: 15 personen. Alle safari's starten met koffie en warme appelgebak bij Aquamarijn.

Opgave voor alle safari's: info@bij-aquamarijn.nl

1. Geopark Safari Steentijd beleving
- Zaterdag 29 maart: 9.30 – 16.00 uur

Geopark Safari Steentijd beleving Geopark Safari Steentijd beleving Vanuit een ruim honderd jaar bewoond gebied trekt u via de prehistorische A-1 naar het noorden. U volgt het spoor van de vijfduizend jaar oude Trechterbekercultuur, ontmoet hun begraafplaatsen en staat oog in oog met replica's van hun boerderijen en graanopslagplaatsen. Hunebeddden in Noordsleen, Bronneger, Papeloze Kerk en Borger staan op het programma. Maar ook een bezoek aan het Hunebeddencentrum waar u letterlijk in de wereld van dit bijzondere volk stapt.

Vervoer: eigen auto (carpoolen wordt geregeld).
Vertrek: Bij Aquamarijn, Stieltjeskanaal 114, 7756 PG Stieltjeskanaal
Prijs: volw € 45,75 en kids € 31,50 (inclusief koffie/gebak vòòr vertrek, lunchpakket, entree en rondleiding Hunebedcentrum, reisleider Natuurpresentaties)

2. Geopark Safari: Licht op het Veen
- Zaterdag 10 mei: 9.30 – 16.00 uur

Geopark Safari:  Licht op het Veen Geopark Safari: Licht op het Veen Veen en Stieltjeskanaal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met "Licht op het Veen" gaat u terug in de tijd met een eerste bezoek aan het Veenpark (Barger-Compascuum). Vervolgens wordt de grens overgestoken en via velden met grootschalige turfmolmwinning rijden we terug naar Nederland voor een wandeling in het Bargerveen. Landschap, natuur en cultuur geven met elkaar een bijzonder licht op het veen.

Vervoer: eigen auto (carpoolen wordt geregeld).
Vertrek: Bij Aquamarijn, Stieltjeskanaal 114, 7756 PG Stieltjeskanaal
Prijs: volw € 48,75 en kids € 38,50 (inclusief koffie/gebak vòòr vertrek, lunchpakket, entree Veenpark, reisleider Natuurpresentaties / Veenloopcentrum)

3. Geopark Safari: Hondsrug, flora en fauna
- Zaterdag 28 juni: 9.30 – 16.00 uur

Geopark Safari: Hondsrug, flora en fauna Geopark Safari: Hondsrug, flora en fauna Nergens in Drenthe en bijna nergens in Nederland is de flora zo divers als rond de Hondsrug. En waar veel verschillende biotopen zijn is ook de fauna een voortdurende bron van verrassing. Samen met een bioloog gaat u op zoek naar de meest bijzondere soorten van dit gebied. U bezoekt het aardkundige monument Drouwenerzand, het Hunzedal bij Spijkerboor en de Drentsche Aa bij Oudemolen.

Vervoer: eigen auto (carpoolen wordt geregeld).
Vertrek: Bij Aquamarijn, Stieltjeskanaal 114, 7756 PG Stieltjeskanaal
Prijs: volw € 35,25 en kids € 25,25 (inclusief koffie/gebak vòòr vertrek, lunchpakket, entree Veenpark, reisleider Natuurpresentaties)

4. Geopark Safari: Kunst en Geschiedenis
– Zaterdag 6 september: 9.30 – 16.00 uur

Geopark Safari: Kunst en Geschiedenis Geopark Safari: Kunst en Geschiedenis Stieltjeskanaal was nog maar net gesticht toen Vincent van Gogh er zjn opwachting maakte. Maar overal in de omgeving zijn sporen van een veel ouder verleden terug te vinden. Van de vroegere prehistorische routes is weinig meer over maar de Middeleeuwen en Spaanse tijd zijn nog springlevend. U begint uw bezoek in het Vincent van Gogh huis. Daarna krijgt u een rondleiding door Coevorden en tot slot bezoekt u de verlaten Katshaar Schans.

Vervoer: eigen fiets.
Vertrek: Bij Aquamarijn, Stieltjeskanaal 114, 7756 PG Stieltjeskanaal
Prijs: volw € 40,75 en kids € 29,75 (inclusief koffie/gebak vòòr vertrek, lunchpakket, entree van Gogh huis, reisleider Natuurpresentaties / Geopark de Hondsrug)