De omgeving van De Aquamarijn

In de ruime omgeving van de Aquamarijn is veel te doen en te zien.
Hieronder vindt u een selectie van de vele bezienswaardigheden. Ook zijn er vele evenementen in de omgeving. De Aquamarijn is een uitstekende uitvalsbasis voor een overnachting als u een van deze evenementen bezoekt.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa indoor Coevorden Plopsa Indoor Coevorden is een paradijs voor kinderen, hier ontmoeten ze alle bekende figuren van Studio 100. In een betoverende fantasiewereld die geen minuut verveelt. Luidkeels meezingen met de liedjes van K3, schaterlachen om Samson en Gert, op avondtuur met Piet Piraat of gekke capriolen met Kabouter Plop of Bumba. Er zijn nu ook enkele outdoor attracties aanwezig. Brandweer zweefmolen en een verkeerspark. Toegangskaarten zijn bij Aquamarijn te verkrijgen.

Zie ons Plopsa arrangement.

www.plopsa.be/plopsa-inddor-coevorden

Thermen & Beautycentrum Anholts

Thermen & Beautycentrum Anholts Thermen & Beautycentrum Anholts is gevestigd in het prachtige beekdal-landschap van het olie dorp Schoonebeek. Gelegen in de mooie provicie Drenthe in het zicht van de Duitse grens, is Thermen & Beautycentrum Anholts op dit moment één van meest bekende thermen centra van Noord-Nederland. Deel uitmakende van de bekende Thermen & Beauty Group Nederland en als lid van Deutsche Sauna-Bund e.v. staat dit familiebedrijf garant voor een hoge kwaliteit aan lichaamsverzorging en Saunafaciliteiten.

Zie ons Thermen & Beauty arrangement.

www.anholts.nl

Pieterpad - Fietserpad

Pieterpad Het Pieterpad en het Fietserpad lopen van het uiterste in het Noorden, Pieterburen, tot aan het uiterste Zuiden, de Sint-Pietersberg, en is daarmee de langste aaneengesloten route van Nederland. Het 481 km lange Pieterpad en 574 km lange Fietserpad laat u de grote verscheidenheid van het Nederlandse landschap zien. Zo zult u door een gevarieerd landschap genieten van, mooie boerderijen, prachtige natuur en mooie gezellige dorpen. De Aquamarijn is gelegen nabij Coevorden en is een uitermate geschikte overnachtings plek waar u weer wat energie kunt op doen. Voor onze gasten hebben we, een haal en breng sevice voor de etappe's van Sleen - Coevorden - Hardenberg. We halen en brengen de wandelaars van de route in Dalerveen Knooppunt 22.

Zie ons Pieterpad en Fietser pad arrangement.

www.pieterpad.nl

Hoogveenreservaat Bargerveen

Hoogveenreservaat Bargerveen Hoogveenreservaart Bargerveen geeft een goede indruk hoe vroeger Oost Nederland er uitzag moeras, grasland, heide en water wisslen elkaar af. Nu is het een van de weinige overgebleven hoogveengebieden in Nederland. Dankzij het unieke karakter is het gebied een toevluchtsoord voor veel zeldzame planten en dieren. Gelukkig is het hoogveenreservaat ook toegangkelijk gemaakt voor wandelaars. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet door Staatsbosbeheer. Wandelroutes lopen door veengebied waarop u de verende werking van het veen kunt ervaren. De wandelroutes lopen door natte gedeeltes waarop u met laarsen kunt struinen. Er is nog een rustgebied voor dieren in het Hoogveenreservaat dat uitsluitend via excursies toegangkelijk is. Rond het Bargerveen is een fiets route van 17,5 km aangelegd.

Het Van Gogh Huis

van Gogh Huis Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam is het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent Van Gogh heeft gewoond en gewerkt. De medewerkers zijn daar trots op en willen u daarover alles vertellen tijdens een rondleiding in het Van Gogh Huis. Het pand kreeg in 1880 de bestemming veerhuis, voor het pand werd een steiger aangelegd en de trekschuiten van en naar Hoogeveen legden hier aan. Ook Vincent Van Gogh kwam met de Snikke ( trekschuit ) naar Nieuw-Amsterdam in 1883. Uit deze periode zijn vele atributen bewaard gebleven, waaronder behangresten, bouwmaterialen, tot zelfs de stoel waar Vincent op heeft gezeten.

www.vangogh-drenthe.nl

Hunebedcentrum Borger

Hunebedcentrum Borger Hunebedden zijn de oudste monumenten in Nederland. Het Hunebedcentrum zet u op het spoor van de prehistorie, naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten, waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan nog 54 hunebedden in Nederland. Het Hunebedcentrum laat u het verhaal van deze hunebedbouwers beleven door alle zintuigen te prikkelen. Het Hunebedcentrum is meer dan een museum; het is een beleving. Op het buitenterrein zijn een Steentijdhuis, een Oertuin, een Spieker en een Keientuin te vinden.

www.hunebedcentrum.nl

Het Boomkroonpad

Boomkroonpad Het Boomkroonpad, daar gaat het bos voor je leven. Het Boomkroonpad is natuurgenieten op hoog niveau. Het wandelpad tussen de toppen van de bomen is door Staatsbosbeheer ontwikkeld om het bos vanuit een heel ander perspectief te kunnen beleven. U bekijkt het bos als het ware door de ogen van een eekhoorn. De wandeling start in de worteltunnel en gaat vervolgens via een wenteltrap door de boomstam naar de takken van de boom. Daar wandelt u tussen de boomtoppen door naar het hoogste punt. Vanaf het uitzichtpunt ziet u boomtoppen en bos tot aan de horizon.

www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork Miiden in Drenthe ligt een plek met een bijzondere geschiedenis. Op deze historische plek worden de levens van honderdduizend Joodse Nederlanders in herinnering gehouden. Monumenten doen de bezoeker denken aan deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis en roepen een bijzondere herinnering op aan de slachtoffers.

www.kampwesterbork.nl

Veenpark

Veenpark In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurrijk hoogveen gebied met echte turf afgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk. Bij regen loop je met je paraplu naar elk gebouw, er is binnen ook veel te zien. Bijvoorbeeld de gloednieuwe expositie Veenomenale Hondsrug.

www.veenpark.nl

Industrieel Smalspoor Museum

Smalspoor museum Beleef het mee via een rit per smalspoortrein. U vertrekt vanuit het museumgebouw voor een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject wat vroeger werd gebruikt voor turftransport. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifieke gebied. Het museum dat volledig op vrijwillegers draait, beschikt over een grote collectie smalspoor locomotieven, wagens, werktuigen, remise en de turfstrooisel fabriek.

www.smalspoorcentrum.nl

De Snikke

De Snikke Rondvaarten in Zuidoost Drenthe met een oude trekschuit. Een belevenis die u niet mag missen. Beleef de historie in zuidoost Drenthe. De snikke "Johannes Veldkamp" is in 1907 in Lemmer (Friesland) gebouwd. Het is een zgn. Groningse trekschuit die 19,66 mtr lang en 3,36 mtr breed is. Bekend is ook dat deze snikke in 1937 onder de naam "Koopmans Welvaren" door Drenthe voer. In die tijd werd de boot door 2 personen bewoond. Tot ongeveer de zestiger jaren werd de snikke voornamelijk gebruikt voor het vervoer van mensen, vee, turf en goederen. Ook Vincent van Gogh arriveerde op 2 oktober 1883 vanuit Hoogeveen, na een reis van circa 6 uur, met de snikke in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. In die tijd werd de snikke nog met menskracht en later ook met paarden door het water voortgetrokken.

www.snikke.nl

Beelden in Gees

De Hullu In het prachtige landschap van zuid-Oost Drenthe ligt Beelden in Gees. Zeven hectare paradijs, waar in de zomer natuur en kunst elkaar ontmoeten in een tuin met een Engels karakter, waar grote open ruimtes worden afgewisseld door intieme thematuinen. Waar harmonie en rust samengaan met de spanning van bijzondere beelden, bomen en planten. In de herfst zijn de galerie en het paviljoen gevuld met een expositie van 18 kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Thailand.

www.beeldeningees.nl

Diversen mooie Drentse dorpen

Drentse dorpen De zuid oost hoek van Drenthe zijn diverse mooie en gezellige dorpen te vinden, zoals de mooie zanddorpen Dalen, Oosterhesselen, Sleen en de Veendorpen Zwartemeer, Barger-Compascuum en Weiteveen, het meestbekende gezicht is die van de ja-knikkers in het bekende olie dorp Schoonenebeek.

Schoonebeek dankt zijn naam aan de schone op zandgrond stromende beek. Deze beek viel op in het Veenland met zijn zwarte watertjes en meren. In 1943 werd in de aardlagen onder het dorp tot aan Stieltjeskanaal een olieveld ontdekt. Dit olie veld werd geëxploteerd door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (N.A.M.). Van af 2010 is de N.A.M. met een nieuwe methode (stoominjectie) weer opnieuw begonnen met de winning van aardolie.