4 Dagen op “fietse” door het gevarieerde Zuid Drentse landschap

Drenthe staat bekend als fietsprovincie. In de zuidoosthoek ligt een uitgebreid fietspadenstelsel van bijna 500 kilometer. Een prima mogelijkheid om de omgeving te ontdekken. Fiets door het Natuurpark Veenland en bezoek bijzondere gebieden als het Bargerveen met bijna 300 verschillende soorten vogels of het Oosterbos. Sinds 2013 wordt dit bos doorkruist door het Koning Willem Alexanderkanaal: een belevingskanaal met spaarsluizen en een unieke koppelsluis. De routes leiden u door een prachtig cultuurlandschap, bijvoorbeeld naar Oud Schoonebeek, een Europees Erfgoedgebied. Vier dagen fietsen en overnachten in gezellige en gastvrije B&B’s. Uw bagage hoeft u niet mee op pad te nemen maar wordt voor u naar de volgende B&B gebracht. Met veel plezier hebben we de routes voor u uitgezet. Wij kennen onze omgeving goed en zochten de mooiste plekjes voor u op! U fietst aan de hand van een route beschrijving, zoveel mogelijk op knooppuntnummers en een kaart.

De B&B’s bevinden zich in Erica, Weiteveen, Stieltjeskanaal en Nieuw Amsterdam. U start met een overnachting in een B&B, waarna U de volgende dag goed uitgerust naar de volgende B&B fietst.

Het fietsarrangement bestaat uit:

  • Ontvangst op het startadres met koffie/thee en een versnapering
  • Vier overnachtingen met ontbijt
  • Vier keer lunchpakket
  • Vier fietsroutes, gemiddeld ong. 40 km per dag
  • Bagagevervoer
  • Incl. routebeschrijving, fietskaart en informatiefolder

De kosten hiervoor, op basis van twee personen op een kamer zijn € 225,= per persoon.

Het diner kunt u in de B&B gebruiken of in een restaurant vlak in de buurt. Sommige B&B’s bieden de mogelijkheid om het diner te laten verzorgen. In andere is in ieder geval een magnetron aanwezig.