Aquamarijn

Geschiedenis

De oude Egyptenaren kenden deze steen al, want hij werd als gift gevonden in de graven van de mummies. De naam die wij tegenwoordig voor hem hebben heeft hij pas ten tijde van de Renaissance gekregen. Dankzij zijn doorzichtig groen-blauwe kleur, vergelijkbaar met de kleur van de zee, kwam hij aan de naam Aqua Marina (lat/it) = Water van de Zee. Ook werd hij in de vroegere tijden aan de zeegodinnen gewijd. Hij komt uit de familie van de Berylium en verkrijgt zijn blauwe kleur door sporen van ijzer.

Werking op lichaam en geest

De Aquamarijn is een hele zachte steen, die meestal ter geruststelling bij sterke emoties wordt gebruikt. Hij straalt een vrolijke gelatenheid uit en geeft deze gevoelens direct aan zijn omgeving af of wordt als aftreksel ingenomen. Hij is de steen die de horizon verruimt en vooral de medialiteit en helderziendheid bevordert. Oprechtheid en uithoudingsvermogen worden gesteund en geestelijke verwarring verhelderd. Hij heefd een invloed op het hormoonhuishouden, ondersteunt hetgezichtsvermogen en compenseert te hevige reacties van het afweersysteem. Daarom wordt hij vaak gebruikt bij allergieën zoals hooikoorts en ziektes van het inmuunsysteem.

Werking op de chakra’s

De steen van de zee heeft een gunstige invloed op de gehele Aura (energieveld). Hij heeft echter een sterke relatie met het keelchakra alsmede het chakra “derde oog” Aan de keelchakra gedragen of opgelegd helpt hij om zich duidelijk en onmisverstaanbaar uit te drukken, om helemaal achter zichzelf te staan. Door het chakra “derde oog” wordt een geestelijke helderheid maar ook een medialiteit begunstigd.

Astrologisch wordt hij aan de Waterman toegeschreven.