Robijn

Geschiedenis

Deze rode steen werd in vroegere tijden ook karbonkel genoemd, totdat man rond 1800 ontdekte dat hij samen met de saffier tot een variëteit van korund behoorde, die als de op één na hardste edelsteen ter wereld geldt. Het is één van de duurdere edelstenen en ook het meest geliefd, als hij door zijn dieprode kleur een blauwe kleur krijgt.

Werking op lichaam en geest

Als de steen van de zon, het vuur en de liefde brengt hij je leven weer in gang. Hij geeft je veel stimulans en verjaagt elke vorm van lethargie. Door de spanning en dynamiek wordt u geestelijk zo wakker geschud dat denken en doen in perfekte harmonie staan. Zijn verkwikkende werking laat ook sporen na in uw sexleven. Bovendien maakt hij u voor het andere geslacht aantrekkelijker. Hij maakt uw afweer tegen ziektes sterker en kan zo een waardevolle hulp zijn infectieziektes af te slaan. De bloedsomloop wordt bevorderd, omdat deze steen stimulerend werkt op de hormonen van de bijschorsklieren. Bij kolieken, gicht en hoofdpijn heeft hij een pijnverlagende werking. Robijnen, die vaak worden gedragen, moeten ook vaak worden schoongemaakt en dan in de zon of in een bergkristal “badje” worden opgeladen.

Werking op de chakra’s

Voornamelijk op het stuitchakra heeft de robijn zijn werking. Want de lichamelijke energieën zijn afhangkelijk van de funktie van dit chakra, wat ervoor zorgt dat verbruikte energie terug wordt gegeven en het lichaam met nieuwe energie wordt verzorgd.

De robijn wordt astrologisch bij het sterrenbeeld Leeuw ingedeeld.