Saffier

Geschiedenis

De blauwe saffier is evenals de robijn een variatie op korund en daarmee een van de duurste stenen. Na de diamant is de korund de hardste edelsteen. Zijn naam komt waarschijnlijk uit het Sanskriet “Sani”, wat Saturnus betekent. Door iedere beschaving heen werd hij steeds beschouwd als de steen van Saturnus.

Werking op lichaam en geest

Saffier is de steen van nuchtere helderheid, die naar weten en wijsheid verlangt. Met de grootst mogelijke helderheid maar ook zakelijk worden dingen gecontroleerd en alles wat voor het eigen leven niet nodig is wordt overboord gezet. De Saffier trilt op een heel hoog niveau, hij heeft het gelijk door als u hem voor de gek houdt. Hij bevordert de kans uw eigen gedachtente sorteren en met grote precisie uw wil en doelen gericht te coördineren. Hij heeft een kalmerende werking op de gehele mens en moet worden gedragen door mensen die snel hun emoties tonen. Hij kalmeert uw zenuwkostuum en is daarom optimaal geschikt voor mensen die op examen moeten. Lichamelijk is het koortswerend, helpt bij pijn en is bevorderlijk voor het genezingsproces van het hele lichaam.

Werking op de chakra’s

De energie van de saffier dringt voornamelijk via het chakra “derde oog” naar binnen, ook al heeft het een positieve invloed op het hele energieveld. Het derde oog – ook wel het chakra van het voorhoofd – geeft de mogelijkheid iets op waarde in te schatten of op een verstandige manier te overwegen, maar geeft ook kennis over de zaken.

De Saffier wordt bij het sterrenbeeld Boogschutter ingedeeld.